NL / EN

BEWITCHED CLOTHING (12 AUGUSTUS - 11 SEPTEMBER)

Image from BEWITCHED CLOTHING (12 AUGUSTUS - 11 SEPTEMBER) by OutsiderLand

‘Bewitched Clothing’ is een samenwerking met de Mexicaanse curator César González-Aguirre @cesarojeron. Deze keer laten we werk zien van drie duo’s van Mexicaanse kunstenaars. De show viert en eert de levens van transvrouwen en gender-non-conforme mensen die sinds de jaren tachtig in Mexico aan aids zijn overleden.

Het “Clothing Hospital”, letterlijke vertaling “ziekenhuis voor kleding” is een symbolische ruimte zonder vast adres. Het kan niet in een specifieke wijk van Mexico-Stad worden geplaatst, maar bestaat wanneer Emma Yesica Duvali, Erick Molina, Brandy Basurto, Samuel Nicolle, Terry Holliday, María Ponce en ikzelf, César González-Aguirre, samenkomen in een van onze huizen. Sinds dit jaar representeren we samen het “Clothing Hospital”. We zijn begonnen met het aan elkaar borduren van verhalen van Emma, Brandy en Terry, waarbij we stof gebruiken ter illustratie. Dit gezamenlijke werk herinnert en eert transvrouwen en gender non-conforme individuen die sinds de jaren 1980 aan AIDS zijn gestorven in Mexico.

Het Clothing Hospital borduurt voort op het werk wil het werk voortzetten dat in 1987 werd begonnen door het “NAMES Project AIDS Memorial Quilt” in San Francisco, en door Colectivo Sol in Mexico City vanaf 1990. Ons doel is een visuele trans/queer geschiedenis vorm te blijven geven, door gebruik te maken van autobiografische verhalen, borduurwerk en patchwork als karakteristieke instrumenten van artivism en transfeminisme.

Image from BEWITCHED CLOTHING (12 AUGUSTUS - 11 SEPTEMBER) by OutsiderLandImage from BEWITCHED CLOTHING (12 AUGUSTUS - 11 SEPTEMBER) by OutsiderLandImage from BEWITCHED CLOTHING (12 AUGUSTUS - 11 SEPTEMBER) by OutsiderLand