NL / EN

DE WEDEROPSTANDING (18 MAART - 17 APRIL)

Een zeer verdrietige diefstal gooide roet in het eten van de oorspronkelijke show. Maar Youssef Boucenna en Susan Kooi herrijzen uit de as en brengen ons wederom een kaarsen- en keramiekshow in volle bloei. Outsiderland presenteert ‘De Wederopstanding’; dé comeback van het jaar.

Voor Outsiderland, en voor de inmiddels vele duizenden meelevende fans presenteren de kunstenaars een grote paastafel vol nieuw werk. Hun samenwerking bestaat uit borden, glazen en natuurlijk eierdoppen, met in het centrum een serie keramieken kastelen voor ontheemde kaarsfiguren.

De kunstenaars werden door Outsiderland aan elkaar gekoppeld vanwege hun gedeelde liefde voor filosofie en monsterachtige vormen.

De twee komen vanuit twee compleet verschillende achtergronden. Zo studeerde Susan aan de Rietveld en kwam Youssef kam via veel omzwervingen terecht bij Makom, een inloophuis en kunstatelier van de Regenboog Groep in Amsterdam.

Op 18 maart wordt de tentoonstelling ‘De Wederopstanding’ feestelijk geopend bij Outsiderland, de galerie op de tweede verdieping van SEXYLAND World in Amsterdam-Noord. Kunstenaars Susan Kooi en Youssef Boucenna zijn zelf aanwezig en vertellen live over hun werk. Blijf na de opening gezellig hangen op de begane grond bij SEXYLAND World!

Facebookevent opening

Image from DE WEDEROPSTANDING (18 MAART - 17 APRIL) by OutsiderLand