NL / EN

Patta x Outsiderland (4 november - 28 november)

4 november - 28 november

BOEK JE TIJDSLOT

De afgelopen twee jaar heeft Patta samengewerkt met kunstenaars Regilio Benjamin en Desmond Tjon-A-Koy die beiden deel uitmaken van de Outsider Art Galerie, en zij hebben samen twee shirts ontwikkeld die letterlijk als draagbare kunst zijn. Zowel Regilio als Desmond maken deel uit van de Outsider Art Galerie en nu ook van de Patta familie. Deze samenwerking was onderdeel van het project Outsiderwear waarin de meest unieke ontwerpers werden gekoppeld aan de meest getalenteerde kunstenaars uit de wereld van de zogenaamde “outsider art” waar je kunstenaars kunt vinden die geen deel uitmaken van de rest van de kunstwereld, bijvoorbeeld omdat hun hersenen zo uniek zijn dat ze soms wat extra zorg nodig hebben.
Om de lancering van de shirts te vieren stelde Patta in Outsiderland een kunsttentoonstelling samen rond deze shirts met kunstenaars die zij bewonderen: een tentoonstelling waar de kunst van verschillende kunstwerelden samenkomt en één wordt.

Deelnemende kunstenaars:
Aukje Dekker, Ben Augustus, Cenqiz Imamdi, Desmond Tjon-A-Koy, Hein Dingemans, Jonathan de Regt, Piet Langeveld, Parra, Regillio Benjamin, Saaber Bachir, Saber, Mustafa Mohammed, Vincent van de Waal, Viresh Paltie, Bodil Ouédraogo, Marcel van den Berg, Nik Christensen

Patta X Regillio Benjamin
Regillio Benjamin is naast voormalig wereldkampioen 100 meter hardlopen ook beeldend kunstenaar. Atletiek en sport zijn zijn grootste passies, maar zijn schilderijen zijn ook zo slecht nog niet. Met veel gevoel voor kleuren maakt Regillio abstracte schilderijen waarin je hardloopbanen ziet die langzaam overgaan in meer abstracte prints geïnspireerd op Surinaamse stoffen. Patta vindt sport ook erg belangrijk, daarom hebben ze een hardloopteam-lijn gecreëerd. In deze samenwerking hebben ze de manieren onderzocht om een uniek ontwerp te maken dat het plezier van hardlopen laat zien.

Patta X Desmond Tjon-A-Koy
Desmond Tjon-A-Koy werkt voornamelijk met potlood en fineliner over thema’s die ofwel over rapcultuur gaan of religieus of cultureel geïnspireerd zijn. Hij tekent onder meer portretten van zwarte iconen als Naomi Campbell, Aaliyah en Tupac Shakur. Maar zijn tekeningen gaan over veel meer dan dat, hij werkt aan zijn eigen mythologie met verzonnen personages die strijden tegen allerlei demonen en monsters. Desmond en de jongens van Patta hebben een duidelijke connectie als het op muziek aankomt. Samen brengen ze een ode aan Westcoast MC Eiht uit Compton. Daarnaast werkt Desmond al geruime tijd aan zijn eigen film, en Patta zal helpen bij de afwerking van dit kunstwerk.

Over Patta
In 2004 opende Patta haar deuren in Amsterdam en is uitgegroeid tot een van de grootste streetwear merken van Nederland en dé plek om naartoe te gaan voor de nieuwste sneakers. Maar Patta is ook één grote familie met allerlei creatievelingen die dezelfde passie delen voor streetwear, sport, muziek en (straat)cultuur.

Over Outsiderland
Outsiderland is de eerste kunstruimte in Nederland die de wereld van nu nog “outsider artists” en “insider artists” bij elkaar brengt. De ruimte bevindt zich in het nieuwe Sexyland World direct achter het Centraal Station van Amsterdam aan de andere kant van het water.

Adres:
SEXYLAND World,
Noordwal 1,
2021 PX Amsterdam

Donderdag: 14.00 tot 21:00
Vrijdag: 14.00 tot 21:00
Zaterdag: 14.00 tot 21.00 uur
Zondag: 14.00 tot 21.00

Image from Patta x Outsiderland (4 november - 28 november) by OutsiderLandImage from Patta x Outsiderland (4 november - 28 november) by OutsiderLandImage from Patta x Outsiderland (4 november - 28 november) by OutsiderLand